Kernactiviteiten

Dagelijks maken 1 miljoen automobilisten gebruik van onze parkeerfaciliteiten. Met de inkomstenstroom die we hiermee genereren, kunnen we blijven investeren in toekomstgerichte en waardetoevoegende parkeeroplossingen voor onze partners en klanten.

Klanten zijn automobilisten die komen parkeren, maar ook vastgoedeigenaren of bedrijven die parkeren aanbieden als onderdeel van hun eigen aanbod, zoals theaters, winkelcentra, universiteiten en ziekenhuizen.

Parkeren

Een groot deel van onze omzet bestaat uit enkelvoudige parkeertransacties, onze kortparkeer-klanten. Ongeveer een vijfde komt van meervoudige parkeertransacties, onze abonnementhouders.

Onze parkeerdienstverlening bestaat voornamelijk uit het aanbieden van parkeren in gebouwde parkeerfaciliteiten of op parkeerterreinen. Dat kan betaald parkeren zijn achter slagbomen of door middel van Pay&Display parkeerkaartjes.

We bieden ook de mogelijkheid om parkeren te reserveren, middels onze eigen website of websites van derden die parkeren willen koppelen aan hun eigen specifieke dienstverlening. Denk daarbij aan hotels, bioscopen, restaurants en dergelijke.

Daarnaast bieden we diensten aan als toezicht op de handhaving van parkeerregels, op straat en op privéterreinen. Voor vastgoedeigenaren verzorgen we graag het beheer van hun parkeerfaciliteit en mede door onze schaalgrootte gebeurt dat efficiënt en effectief.

Betalen kan contant of met een betaalkaart (chip). Voor reserveren kan men direct online betalen, voor abonnementen en beheer sturen we een factuur die men betaalt conform afspraak. Onze betalingsmogelijkheden groeien vanzelfsprekend mee met de behoeften van onze diverse klantengroepen.

Door middel van de Q-Park Control Room (QCR) staan we in contact met veel van onze parkeerfaciliteiten om klanten 24/7 assistentie te verlenen. En met behulp van onze mobiele teams zijn we snel ter plaatse mocht dat nodig zijn. Onze medewerkers, onsite en online, spreken de taal van de klant en helpen eenieder weer graag op weg.

Kernactiviteiten

Middelen

We onderhouden en optimaliseren onze parkeer­managementsystemen (PMS) om de markt zo efficiënt en effectief mogelijk te kunnen bedienen. We beheren en onderhouden onze vastgoedportfolio om een stabiele waardering van onze vastgoedbeleggingen te waarborgen.

Gratis parkeren bestaat niet

De gebruiker of de overheid betaalt voor de faciliteiten die essentieel zijn voor een aantrekkelijke, bereikbare en leefbare stad. Parkeren is daarbij geen doel op zich. Het zijn juist de faciliteiten van de stad die aantrekkingskracht hebben. Winkels, horeca, cultuur, uitgaansleven, opleidings­centra, ziekenhuizen.

Daar komen mensen op af. Daar willen ze dichtbij hun auto parkeren. En daar hebben ze geld voor over. Je ziet bepaalde steden zich ontwikkelen tot magneten. Andere blijven achter, daar loopt de bedrijvigheid terug. Gratis parkeren aanbieden (en dus subsidiëren) is voor deze centra geen duurzame oplossing.